Kongresisti Engel siguron mbështetjen amerikane për gjyqësorin

Kongresisti Engel siguron mbështetjen amerikane për gjyqësorin

Të martën, Gjykata Supreme në krye me prof. dr. Fejzullah Hasani, ka pritur në takim një delegacion amerikan, të udhëhequr nga kongresmeni Eliot Engel dhe ambasadorja e SHBA-së, në Kosovë, Tracey Ann Jacobson

http://supreme.gjyqesori-rks.org/wp-content/uploads/sites/12/2019/03/IMG_3756_832411.JPG

Prishtinë, 30 qershor 2015 – Të martën, Gjykata Supreme në krye me prof. dr. Fejzullah Hasani, ka pritur në takim një delegacion amerikan, të udhëhequr nga kongresmeni Eliot Engel dhe ambasadorja e SHBA-së, në Kosovë, Tracey Ann Jacobson.   

Kryetari Hasani vlerësoi lartë ndihmën dhe mbështetjen amerikane në fuqizimin e gjyqësorit dhe sundimit të rendit e ligjit në vend, që ishte edhe fokus i këtij takimi. Ai nuk la pa përmendur kontributin e kongresistit Engel në mbështetje të Kosovës, atë të ambasadores Jacobson, pastaj kontributin e biznesmenit shqiptaro-amerikan, i pranishëm në takim, z. Harry Bajraktari, të drejtorit të USAID-it në Kosovë, z. James Hope, etj..

Kreu i Supremes, i njoftoi të pranishmit me sfidat që po përballet gjyqësori kosovar, duke theksuar nevojën që mbështetja amerikane të vazhdoi. 

http://supreme.gjyqesori-rks.org/wp-content/uploads/sites/12/2019/03/IMG_3735_819180.JPG

Në anën tjetër, kongresisti Engel, përgëzoi të pranishmit për punën e bërë dhe siguroi kryetarin Hasani se SHBA-ja do të qëndrojë gjithmonë përkrah Kosovës si mik, aleat dhe partnerë dhe se do ta përkrah atë, që të bëhet një vend i qëndrueshëm. 

Pjesë e delegacionit amerikan ishin edhe përfaqësues nga media e biznesi që jetojnë dhe veprojnë në Amerikë. 

Ndërkaq, në pritje të këtij delegacioni, ishin edhe kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, Arta Rama – Hajrizi, gjyqtari i kësaj gjykate, Bekim Sejdiu si dhe gjyqtaret e Gjykatës Supreme, Nesrin Lushta e Valdete Daka.